ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά Μητσοτάκη: Μετά από ένα δεκαήμερο εμφανίστηκε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το πρωτοφανές φιάσκο που οδήγησε στην δολοφονία ενός νέου ανθρώπου

«Αρκέστηκε στην ανακοίνωση μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει τον Φεβρουάριο του 2022 μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, όπως το να κλείσουν οι λέσχες οπαδών, και μέτρων εντός γηπέδων, παραβλέποντας ότι το τραγικό γεγονός στη Νέα Φιλαδέλφεια συνέβη εκτός γηπέδου την προηγούμενη ημέρα του αγώνα»

Ότι υποτίμησε το γεγονός ότι 200 νεοναζί χούλιγκανς διέσχισαν ολόκληρη την Ελλάδα και προκάλεσαν τα αιματηρά επεισοδία που οδήγησαν στην δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας πως εμφανίστηκε σήμερα δίχως «ίχνος αυτοκριτικής για το πρωτοφανές φιάσκο που οδήγησε στην δολοφονία ενός νέου ανθρώπου».

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση κλείνει τις λέσχες των οργανωμένων οπαδών  – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, επιστρέφοντας από διακοπές

Σημειώνει δε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αρκέστηκε στην ανακοίνωση μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει τον Φεβρουάριο του 2022 μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, όπως το να κλείσουν οι λέσχες οπαδών, και μέτρων εντός γηπέδων, παραβλέποντας ότι το τραγικό γεγονός στη Νέα Φιλαδέλφεια συνέβη εκτός γηπέδου την προηγούμενη ημέρα του αγώνα» και προσθέτει:

«Σαν να μην κυβερνούσε ο ίδιος την προηγούμενη τετραετία, δήλωσε ότι θα διαλύσει τις παθογένειες. Χωρίς καμία διάθεση ανάληψης πολιτικής ευθύνης, επιμένει να κρατάει στην θέση του και να στηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Για ακόμη μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων και προτάσσει αποκλειστικά την επικοινωνία. Με την στάση του διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωσε την εφαρμογή του νόμου που ήδη ισχύει

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο πρωθυπουργός, σε κοινές δηλώσεις με τον Αλεξάντερ Τσεφέριν, μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε βαρύγδουπα την εφαρμογή του νόμου, που ήδη ισχύει όπως παραδέχθηκε. Δηλαδή, ότι σε εθνικό επίπεδο οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν και «κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο με έδρα πια την επίσημη ΠΑΕ».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ η αστυνομία να έχει ουσιαστικό έλεγχο «προκειμένου να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων φιλάθλων στις θύρες εκείνες που στο παρελθόν μάς έχουν δημιουργήσει πρόβλημα».

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι τόσο η ηγεσία της ΕΛΑΣ όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου παραμένουν στη θέση τους. Αντίθετα, περιορίστηκε σε ευχολόγια δηλώνοντας ότι «οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Ήδη δεκάδες ύποπτοι έχουν εντοπιστεί». Με καθυστέρηση ημερών δε, έδωσε μια χλιαρή απάντηση στον Κροάτη πρόεδρο λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες, η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Ούτε η χώρα, ούτε η ελληνική δικαιοσύνη δέχεται υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα κι αν αυτή είναι επίσημη. Δεσμεύομαι ότι δεν θα διαιωνίσουμε παρενέργειες, αλλά θα τις διαλύσουμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μετά από ένα δεκαήμερο σιωπής για την άγρια δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σήμερα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.
Χαρακτήρισε απλά «επιχειρησιακές αστοχίες» ένα πρωτοφανές φιάσκο, υποτιμώντας το γεγονός ότι 200 νεοναζί χούλιγκανς από την Κροατία μπήκαν και διέσχισαν ανενόχλητοι την μισή χώρα μέχρι την Αθήνα με τραγικό επίλογο την δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

Αρκέστηκε στην ανακοίνωση μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει τον Φεβρουάριο του 2022 μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, όπως το να κλείσουν οι λέσχες οπαδών, και μέτρων εντός γηπέδων, παραβλέποντας ότι το τραγικό γεγονός στη Νέα Φιλαδέλφεια συνέβη εκτός γηπέδου την προηγούμενη ημέρα του αγώνα.

Σαν να μην κυβερνούσε ο ίδιος την προηγούμενη τετραετία, δήλωσε ότι θα διαλύσει τις παθογένειες. Χωρίς καμία διάθεση ανάληψης πολιτικής ευθύνης, επιμένει να κρατάει στην θέση του και να στηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου.

Για ακόμη μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων και προτάσσει αποκλειστικά την επικοινωνία. Με την στάση του διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί